Seuran historia

Sasin seudun maa- ja kotitalousseura, silloinen Hämeenkyrön Maatalousseura, perustettiin 12. joulukuuta 1914. Seuran tarkoituksena oli kehittää kyläläisten maanviljelystaitoja opastus- ja valistustyön avulla. Alajaostoina omaa toimintaansa lähtivät kehittämään Lopen maatalousnaiset ja urheiluseura Toukopojat.

Toiminta ennen sotia 1930-luvulla oli aktiivista, jäsenet harrastivat vilkkaasti näytelmä- ja iltamatoimintaa. Myös oma tanhuryhmä esiintyi iltamavieraita viihdyttämässä. Sotien jälkeen toiminta jälleen vilkastui.

1980-luvulla jäsenten keskinäinen toiminta oli vilkasta ja vahvaa. Tupailtoihin kokoonnuttiin kyläläisten kodeissa ja iltojen teemat olivat hyvin vaihtelevia. Teemaksi kävi niin kyläläisten kuulumisten vaihto, kauneusilta kuin uusien taitojen oppiminenkin. Maatalousnaiset pitivät ompeluseuroja, tekivät kesä- ja teatteriretkiä sekä järjestivät syyslounaita kyläläisille. Maatalousseuran miehet hankkivat seuralle maanviljelykseen yhteisiä laitteita, kuten viljanlajittelijan ja kasviruiskun.

1990-luvun alussa maa- ja kotitalousnaisten sekä maamiesseuran toiminnot yhdistettiin ja seura sai nykyisen nimensä Sasin seudun maa- ja kotitalousseura. Vuosikymmenien aikana kyliin oli muuttanut paljon asukkaita, jotka saivat elantonsa maatalouden ulkopuolelta. Uudistumisella haluttiin viestittää yhdistyksen ajava seudun kylien ja sen kaikkien asukkaiden etua.