Juhlatalo Toukola

Suunnitelmissa häät tai ikimuistoiset juhlat upeissa maisemissa?

Sasin maisemat ovat kuuluisat kauneudestaan ja kukoistavista maalaismaisemista missä voit illan hiljaisuudessa vielä kuulla kuikan huudon tai katsella miten usva nousee hiljalleen kultaisien viljapeltojen ylle. Täällä on helppo pysähtyä hetkeen ja tehdä juhlista ikimuistoiset niin hyvien puitteiden kuin loistavan maalaismaiseman puolesta. Sasin Toukolassa järjestät tapahtumat missä osa koristelua on luonnon puolesta aina valmiina.

Tervetuloa viihtymään. Tervetuloa Sasiin!

Toukola sijaisee Sasin kylässä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tampereelle matkaa on 30km, Nokialle 17 km ja Hämeenkyrön keskustaan 10 km.

 

Tervetuloa tutustumaan Toukolaan osoitteessa Sasintie 20!

Esimerkkikuvia juhlatilasta

Toukolan yleiskuvia

Toukolan historiaa

Toukola on toiminut vuodesta 1917. Sen rakentamiseen käytettiin osittain purettujen riihirakennusten hirsiä ja uutta puutavaraa.

Seurantalo toimi aluksi maatalous-, kokous- ja viihdetalona. Talossa on pidetty myös kiertokoulua ja myöhemmin kansakoulua.

Toukolaa laajennettin vuonna 1932, jolloin juhlasalia jatkettiin ja näyttämöosa rakennettiin seuran vilkasta näytelmätoimintaa varten. Myös seuran viuluorkesteri sai paikan, josta soittaa seuran tanssi-illoissa.

Toukolalla on ollut omat roolinsa itsenäisyyden ajan sodissa esikuntana sekä kutsuntapaikkana. Jatkosodan aikana talo oli vuokrattu puolustusvoimille, jolloin siellä toimi radio- ja lennätinasema.

1950-luvulla toiminnassa näkyi jälleen ilo raskaiden sotavuosien jälkeen. Vuosittaiset kyläjuhlat ja iltamat monipuolisine ohjelmineen ja kilpailuineen kokosivat satamäärin ihmisiä mukaan. Railakkaimmat juhlijat saattoivat jopa tehdä tuttavuutta mäelle rakennetun putkan kanssa.

Kerran viikossa Toukolaan saattoi poiketa elokuviin. Ohjelmistoa oli niin rakkauden kuin jännityksenkin nälkäisille. Toukolassa on myös kuvattu elokuvia – TV2:sen Uuni-elokuvaa varten salin keskilattialle muurattiin uuni, jonne kannettiin palavia hiiliä läheisen tilan uunista.

1990-luvulla Toukolaa kunnostettiin talkoovoimin: juhlasali, ravintolatilat, keittiö ja eteinen uudistettiin vanhoja muotoja ja perinteitä kunnioittaen. Myös lämmitysjärjestelmä ja valaistus uusittin, ja eteisen yhteyteen rakennettiin saniteettitilat.

2000-luvulla talon ulkorakenteita on uudistettu. Saurantalo sai komean tiilikaton ja ulkovuorausta on vähitellen uudistettu.

2010-luvulla uusittu saniteettitilat, maalattu sisä- ja ulkotiloja, lämmitysjärjestelmää päivitetty ja liitytty viemäriverkostoon.

Talon kunnostus on vaatinut tuhansia talkootyötunteja ja talkoisiin on osallistunut innostuneita jäseniä ja aktiivisia kyläläisiä. Uudistuksiin on saatu rahallista tukea Opetusministeriöltä, Joutsenten Reitiltä sekä EU:lta ja 2010 luvulla saatu kotiseutuliitolta avustusta.

Lisätietoja juhlapaikasta

Niini Viherlampi
puh: 050 544 0989 / niini.viherlampi ät gmail.com